Vrei o dantura perfecta – hotaraste-te la un implant!

Implantologia dentara a revolutionat stomatologia in general si protetica dentara in special. Posibilitatea de a insera implantul acolo unde e nevoe a facut posibil redarea zambetului si functiei de masticatie sutelor de pacienti fara speranta. A permis o alimentatie variata si sanatoasa si un confort psihic irezistibil.

In decursul anilor s-a incercat utilizarea mai multor materiale pentru confectionarea implanturilor,din care au ramas doar cateva. Acestea poseda proprietati ce se impun in vederea obtinerii unui succes pe termin lung,adica lipsa de nocivitate locala si generala.
Implanturile trebue sa fie cat mai compatibile din punct de vedere biologic, functional,rezistente la coroziune. Trebue sa fie tolerate cat mai bine posibil de organismul viu,fara a determina aparitia unor reactii de respingere. Acest risc inca exista, dar este minimalizat de calitatea implantului.

1 2
In mod normal circa 0,7% din scheletul uman se inlocueste cu os nou format in fiecare zi fapt ce permite integrarea perfecta a implantului. Riscul de neintegrare a implantului sau chiar pierderea osteointegrarii se poate minimaliza prin calitatea implantului. Succesul tratamentului cu implanturi dentare mai depinde de capacitatea pacientului de a intelege necesitatea ingrijirii zilnice a danturii si a tesuturilor adiacente.
Folosirea regulata a substantelor antimicrobiene in combinatie cu pasta de dinti si un periaj corect are un efect maxsim asupra sanatatii tesuturilor periimplantare.

Dr.ALINA BOTEZAT